Ana içeriğe atla

Günübirlik İstanbul Turu

 

 

 

Değerli Yıldız Teknik Üniversitesi Ailesi,

 

Günübirlik İstanbul Tur kontenjanımız dolmuştur. 

Katılımcı listesi 3 Mart 2020 Salı günü (yarın) SKS Daire Başkanlığı ve YTÜ anasayfalarında yayınlanacaktır.

Göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için teşekkür ederiz.  

Sonraki gezilerimizde görüşünceye dek hoşça kalın.

 

 

 

 

Günübirlik İstanbul Gezisi Katılım Listesi için Lütfen Tıklayınız

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNÜBİRLİK İSTANBUL TURU (ÜCRETSİZ)

 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı aracılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkıları ile 14.03.2020 Cumartesi günübirlik İstanbul Kültür Turu yapılacaktır. Gezimiz Müze girişleri, ulaşım ve yemek dahil tamamen ücretsizdir. Gezimiz doksan kişilik olup katılımcılar başvuru sırasına göre yapılacaktır. Talep yoğunluğuna göre ilerleyen tarihlerde gezinin tekrarı düzenlenebilir.

 

Gün boyu süren organizasyonda, Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Tekfur Sarayı, Miniatürk ve İBB Tanıtım Merkezi ziyaret edilecek, tarihi mekânlar uzmanların sunumlarıyla yakından tanıtılacaktır. Gün boyu süren gezinin ardından katılımcılara Miniatürk’te yemek ikram edilecektir.

 

Toplanma saatlerimiz her iki kampüste 9:15’tir. Araçlar 9:30’da hareket edecektir. Yıldız Kampüsü için toplanma alanı alt giriş kapısı, Davutpaşa Kampüsü için Cami önüdür.

 

 

İrtibat : Uğur TÜRE  0533 253 98 60

                              0212 383 23 16                 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEZİ PROGRAMI

 

 

532 yılında I. Jüstinyen tarafından yaptırılan Yerebatan Sarnıcı(Basilica Cistern), İstanbul’da bulunan en büyük sarnıç. Yerebatan’a indiğinizde, sizi dış dünyadan koparırken, huzur, sessizlik ve biraz da ürperti içinizi kaplıyor. Sarnıç bugün, müze olmasının yanında yerel ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapmakta.

 

 

Panorama 1453 Tarih Müzesi olarak bilinen İstanbul-Topkapı'da bulunan bu müze, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişinin, bir odada top sesleri, Mehter Takımı'nın ve Osmanlı atlarının kişnemesinin efekt olarak verildiği panoramik bir müzedir. Topkapı Parkı içerisinde yer almaktadır

 

 

 

Tekfur Sarayı, İstanbul'da bulunan Blaherne Sarayı kompleksinden günümüze kalan tek saray. İstanbul'da, Fatih İlçesi sınırları içerisinde kalan Edirnekapı semtinde; kara surlarına bitişik olarak inşa edilmiş, konum olarak Edirnekapı ve Eğrikapı arasında kalan kalın duvarlı saray “Tekfur Sarayı” olarak isimlendirilir.

 

 

 

Miniatürk ya da Minyatür Türkiye Park, Türkiye'deki çeşitli yapıtların maketlerinin sergilendiği 60.000 metrekareyle dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parkıdır. Miniatürk, Haliç kıyısında bulunan eski bir park alanına kurulmuştur.

 

 

Y.T.Ü SKS daire başkanlığınca düzenlenen İstanbul turumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız, burada güzel bir yemek ziyafetinin ardından bir sonraki turlarımızda görüşmek ümidiyle esenkalın.

 

 

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı