Ana içeriğe atla

Avrupanın En İyisi "YTÜ IEEE Kulübü"

IEEE

IEEE 1963 yılında Amerika’da kurulmuş dünya genelindeki en büyük teknik ve mesleki organizasyonlardan biridir. 150 ülkede 370.000den fazla üyesi bulunan enstitünün üyelerinin %35’i ABD dışında yaşamaktadır. IEEE tüm dünyada Elektrik – Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği yayınlarının yaklaşık %30’unu tek başına yayınlamaktadır. Ulusal ve uluslararsı alanda, yıl içerisinde 300’den fazla teknik ve mesleki konferans düzenlemektedir. Türkiye’de 40’tan fazla üniversitede IEEE Öğrenci Kulübü bulunmaktadır.

YTÜ IEEE

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü 8 Mayıs 2001 tarihinde kurulmuş ve IEEE’nin dünya çapındaki 1150 öğrenci kulübü arasındaki yerini almıştır. Kurulduğu günden bu yana “Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” sloganını esas almış; 2009 ve 2010 yıllarında Türkiye’nin En Aktif Bilim ve Teknoloji Kulübü seçilmiştir.

Yıl içerisinde RLC Günleri, İLTEK Günleri, Sektörel Gelişim Sempozyumu, Yıldızlı Projeler Yarışması, Cebit ve WIN Fuarı’na katılım, teknik geziler, endüstriyel ve teknik eğitimler, workshoplar, sosyal aktiviteler gibi 40’tan fazla etkinliğe ve birçok farklı dinamiğin bir araya geldiği teknik projelere imza atmaktadır.

2001 yılından bu yana birçok büyük proje gerçekleştiren topluluğumuz, kulüp üyelerinin yetkinlikleri çerçevesinde özverili çalışmalarıyla birçok başarıya imza atarak girişimcilik ruhuna profesyonelliği de katmıştır.

2009-2010 Dönemindeki başarılı çalışmaları sonucu Belçika’nın Leuven Şehrinde düzenlenen Region 8 Student Branch Congeress etkinliğinde ve 2010-2011 dönemindeki çalışmaları sonucu Elazığ Fırat Üniversitesi’nde yapılan kongrede IEEE’nin uluslar arası platformda vermiş olduğu en prestijli öğrenci kulübü ödülü olan‘’Region 8 IEEE Exemplary Student Branch Award’’ı iki yıldır almış bulunmaktadır.